Egyszerű és nagyszerű borkorcsolya a Sargassohoz, készítsd el te is!
500 gramm liszthez adj két teáskanál sót, locsold meg olívaolajjal (kb. 1-1,5 evőkanál), keverj hozzá egy deciliter langyos, cukros tejben felfuttatott fél csomag (25g) friss, vagy 7g szárított élesztőt, 2 dl vizet, keverd össze az egészet, majd 10 percig dagaszd kézzel. Hagyd pihenni a keverőtállal lefedve 40 percig. Ha szépen megkelt, egy közepes méretű tepsi aljára szórj finom réteg búza- vagy kukoricadarát, és óvatosan nyújtsd bele a tésztát. Locsold meg olívaolajjal a tetejét, kend szét egyenletesen, majd ujjbegyeiddel finoman nyomkodd végig a tésztát. Nyomkodj bele 2-3 körtét felkockázva, morzsolj szét ízléstől függően 5-10 dekagramm kéksajtot a tetejére (mi a cseh Niva-t használtuk) és szórd meg egy kevés kakukkfűvel és durva szemű sóval. Nedves konyharuhával fedd le, és hagyd újabb 45 percig pihenni. Mehet a 200 °C fokos sütőbe 20-25 percre, mire elkészül, nyiss mellé egy palack bort, és élvezd! Kattints ide a borért!